Το νέο Europass είναι εδώ με νέες δυνατότητες

Από τον Ιούλιο του 2020 το Europass έχει αλλάξει … εικόνα και περιεχόμενο προσφέροντας νέες υπηρεσίες! Νέα εργαλεία και χρήσιμη πληροφόρηση που σας βοηθούν να δείτε με διαφορετικές προοπτικές την επαγγελματική σας σταδιοδρομία.

Το νέο Europass σας προσφέρει την ευκαιρία να δημιουργήσετε ένα δωρεάν διαδικτυακό προφίλ όπου μπορείτε να έχετε συγκεντρωμένα όλα τα προσόντα, τα πτυχία σας και τις δεξιότητες σας σε ένα εξατομικευμένο διαδικτυακό χώρο.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις πληροφορίες που έχετε αποθηκεύσει στο προφίλ σας για να δημιουργήσετε προσωποποιημένα βιογραφικά Europass και συνοδευτικές επιστολές, επιλέγοντας από μια γκάμα διαφορετικών προτύπων, για να διευκολύνετε την αναζήτηση εργασίας ή εκπαιδευτικών ευκαιριών. Αφού δημιουργήσετε τα νέα έγγραφα σε λίγα λεπτά, θα μπορείτε επίσης να τα αποθηκεύσετε στη βιβλιοθήκη Europass για μελλοντική χρήση.

Μια ακόμη καινοτομία που προσφέρει το νέο Europass, είναι ότι μπορείτε να λάβετε εξατομικευμένες προτάσεις για θέσεις εργασίας και εκπαιδευτικά προγράμματα βάσει και των δικών σας δεξιοτήτων και ενδιαφερόντων.

Εννοείται ότι όλα τα εργαλεία και η πληροφόρηση είναι διαθέσιμα σε 29 γλώσσες και είναι δωρεάν!

Το νέο Europass προσφέρει επίσης σχετική πληροφόρηση για θέσεις εργασίας και εκπαιδευτικές ευκαιρίες σε όλη την Ευρώπη. Η πληροφόρηση αυτή αφορά και τα Εθνικά Σημεία Επαφής και άλλες εθνικές υπηρεσίες που μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε εργασία ή εκπαιδευτικά προγράμματα.

Εθνικό Κέντρο Europass για την Ελλάδα είναι ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.). Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το νέο europass στις εξής διευθύνσεις:

Επιμέλεια άρθρου:

Δημήτρης Μαραγκός, Europass Communication Specialist,
Facebook: dimitrismaragospeopleconnector
https://www.facebook.com/europassgr

Πηγή: eduguide