Τα σπουδαιότερα Πανεπιστήμια του κόσμου…στον υπολογιστή σου!

Αν δεν γνωρίζατε ήδη το Coursera.org, ήρθε η ώρα να το μάθετε! Περισσότερα από 190 διεθνούς φήμης Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, όπως το Yale, το Stanford και το Imperial College London, και εταιρείες, όπως η ΙΒΜ και η Google, προσφέρουν διαδικτυακά μαθήματα επί παντός επιστητού  -από προγραμματισμό μέχρι φιλοσοφία και από στατιστική μέχρι ψυχολογία- δωρεάν ή με μικρό αντίτιμο σε περίπτωση που επιθυμείτε να λάβετε πιστοποίηση.

ΤΟ Coursera έφερε στο προσκήνιο της εκπαίδευσης αυτό που ονομάζεται (massive open online courses – μαζικά ανοικτά διαδικτυακά μαθήματα), τα οποία προσελκύουν εκατοντάδες χιλιάδες φοιτητές από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και εκατοντάδες Ελληνες.

Το Coursera ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2012 από την Ντάφνι Κόλερ και τον Αντριου Ινγκ, οι οποίοι είχαν εκείνη την εποχή την ιδιότητα καθηγητές της Επιστήμης των Υπολογιστών στο Στάνφορντ.

Πως λειτουργεί

Εγγράφεσαι -εύκολα & απλά- στην πλατφόρμα του Coursera και δημιουργείς την προσωπική σου λίστα με τα μαθήματα που σε ενδιαφέρουν να παρακολουθήσεις. Η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι δωρεάν, μη υποχρεωτική και γίνεται με βάση το δικό σου πρόγραμμα και τους δικούς σου ρυθμούς! Ωστόσο, αν θέλεις να λάβεις επίσημη πιστοποίηση παρακολούθησης από το Πανεπιστήμιο, καλό είναι να είσαι συνεπής στις υποχρεώσεις σου (εργασίες, τακτική παρακολούθηση, tests, κ.λπ.).

Επειδή όμως υπάρχουν κι άλλες, πολλές, τέτοιες πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης, η Class Central συγκεντρώνει χιλιάδες courses που διατίθενται onlineσε μια σειρά από πλατφόρμες, όπως το Coursera, το edX, το FutureLearn και άλλες.